Simona Rukuižaitė 2019

‘Inclusus’

Inclusus’
Inclusus’
Inclusus’
Inclusus’
‘While she was sleeping’
‘While she was sleeping’

El terme inclusus (en llatí – inclòs, incorporat) es refereix a la instal·lació de composicions de mosaic en “esquerdes” entre parets esbaldregades als carrers de Riba-roja d’Ebre.

Aquesta peça és un homenatge a la subtilesa del color i la forma en les parets d’edificis abandonats. El procés meditatiu d’armar peces de mosaic és un intent d’atreure la vista de les restes de la descomposició.

La implementació artística de la tècnica del mosaic està vinculada a la interpretació de l’entorn urbà. L’obra d’art està limitada a un espai urbà, tot i que es canvia de pintura en aerosol o materials acrílics d’ús comú a una forma d’expressió alternativa de l’art de carrer.

Presentant Simona Rukuižaitė, nascuda el 1994, es va graduar a l’Acadèmia d’Arts de Vilnius el 2018 amb una llicenciatura en arts monumentals. Treballa principalment en pintura experimental i en tècniques de mosaic. ‘El mètode en què confio en la meva pràctica artística – la creació d’artes d’art com a objecte, que es construeix no només en un sentit d’estètica visual, sinó també com a font de reflexions sobre contextos filosòfics i culturals. La varietat de materials naturals usats s’uneix en un llenguatge visual interdisciplinari: objectes i pintures mixtes.