Phil Bird 2017

el mapa de les obres

‘Woman of the Rainbow’

Woman of the Rainbow és una cançó que vaig escriure sobre temes ecològics / espirituals i d’una figura simbòlica representada al Mural. Ella és un guardià mític de la terra, una figura de renaixement.

Del vidre del seu front el chakra emana els quatre elements físics que creen el món i del chakra del cor en surt l’Arc de Sant Martí que ho infon amb esperit.

En la seva gola, el chakra (comunicació) he col·locat una versió modificada de l’estelada catalana. Ella sosté una branca d’olivera en una mà i la geometria de la bresca en l’altra, les abelles, igual que les idees pol·linitzen i cullen la dolça i rica energia de la vida per a emmagatzemar-los per al seu ús en la simetria bella i vasta de les seves construccions.

La llebre amb l’àmfora és un símbol en moltes cultures del trampós i de la creativitat fora del caos. També he inclòs oliveres i algunes flors que són natives de Catalunya, un cérvol que sovint ha aparegut en el meu art com a guia de llocs màgics, una guineu per portar la part de darrere salvatge i un gecko perquè m’agrada veure’ls cada vegada que visito el poble.

Phil té pintures a col·leccions nacionals i privades a Gran Bretanya i Europa. Ha exhibit les seves pintures a nivell nacional i internacional durant més de 30 anys. Com a pintor i músic, ha rebut fons per iniciar nombroses arts en educació i comunitat en el Regne Unit i internacionalment.

Com a compositor, les seves composicions líriques entrellacen la mitologia personal del paisatge amb l’experiència humana i els contes de la vida. La seva música té una qualitat que es relaxa lenta, que té les seves arrels en un amor de la tradició de la balada popular, Una vora contemporani.

Des de 1997 Phil s’ha produït 5 àlbums  amb les seves cançons Narratives i de poemes és un artista professional que ha format part de molts festivals:  Glastonbury, Greenbelt, Off Grid Buddhafield i Quest, així com teatres, centres d’arts, música acústica i clubs populars. Ell ara forma part de Trobador’s Garden, formació musical de la qual la música i pintora Anna Georghiou també en forma part. Recentment han actuat al festival de música i art Riba Rocks de ressò a Catalunya i van crear un mural a Riba-roja d’Ebre, dins l’edició del Riu d’Art 2017.

Pàgina web – www.artmusephilbird.com