Jennifer Kilgour 2017

el mapa de les obres

‘La Sumera i l’unicorn’

La meva proposta era desenvolupar les meves habilitats de soldadura acabades d’adquirir i així que vaig decidir crear una escultura d’acer. Després d’una mica de recerca vaig descobrir que Catalunya i Escòcia compartien un animal nacional equí, així com el desig, per una part de la població, de ser un país independent.

Combinant aquestes idees, vaig crear una criatura quimeral composta d’un ruc i un unicorn. El títol de l’obra està en català, “La Sumera i l’Unicorn”, per mostrar la dualitat entre el femení (la sumera) amb el masculí (l’unicorn).

 

L’escultura va ser formada amb un bastidor d’una barra d’acer i de diferents elements reciclats, fins i tot elements d’un enderroc recent de dues cases del poble. Després d’un bon rastreig vaig trobar diverses rodes, malla de filferro i fins i tot una cafetera que vaig fer servir per omplir l’escultura. Sentia que d’alguna manera mantindria una part d’aquestes cases vives com a part del poble.

Nascuda a Glasgow, Escòcia, i criada en diversos llocs al voltant del Cinturó Central, sempre he tingut passió per dibuixar i fer coses. A mitjans dels anys noranta, vaig anar a Edinburgh Art College per estudiar Stop-Motion Animation. En els anys següents, vaig estudiar fotografia, un postgrau en Pintura de Belles Arts i actualment estic estudiant Modelisme per millorar les meves habilitats de creació de 3D existents.

La meva pintura s’especialitza en el retrat i els temes figuratius, treballant sobretot en olis, i l’acrílic, on com el dibuix il·lustratiu, utilitzo el llapis, la tinta i les aquarel·les. Tinc treballs en col·leccions privades en tot el Regne Unit i Xipre, així com una il·lustració d’un gripau utilitzada com a logotip de Alabamian Music Festival de Toadlick.

El meu treball en 3D ha sorgit del meu interès i amor per crear obres escultòriques. He treballat amb companyies teatrals i d’il·luminació en grans i petits projectes de fabricació d’accessoris, conjunts i vestuari, així com comissions privades.

Pàgina web – www.jenniferkilgour.co.uk