Adrià Cid 2017

el mapa de les obres

‘Un riu de contemplació’

Al recorrer els carrers sento les històries en les pedres, façanes, portes i finestres. Arquitectura que emmarca escenes customistes que han passat, que succeeixen, que encara han de venir o que podrien haver sigut. Espais de comunitat, familia, amor i guerra, amants d’un riu mític que s’escapa al temps dels homes.

El plat és un simbol que me serveix per relacionar el riu amb les seves gents. Els colors de l’aigua, amb un tractament d’engalves i esmalts d’òxid de coure i cobalt, són un guiny al a la tradició terrissera sobre una forma tant arcaica com actual. La gastronomia també té el seu espai com a cultura viva i símbol de germanor, conversa i trobada. El mural contempla el riu des d’un mirador privilegiat dedicat a un gran tribador d’històries d’aquesta terra com va ser Jesús Montcada.

L’obra convida a la contemplació, al record i a projectar un futur marcat per l’Ebre.

Adrià Cid (Barcelona, 1989). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, on va iniciar-se en l’àmbit audiovisual i va anar aprofundint cap a l’escultura multidisciplinar fins realitzar un Séneca a la Universitat del País Basc on va començar a treballar amb la ceràmica. Des de 2012 està cursant estudis de Ceràmica Artística a l’Escola d’Art i Disseny Llotja (BCN). Les seves obres s’han pogut veure en diferents sales de les Terres de l’Ebre, a Estrasburg, a la Sala d’Art Jove, al Dhub i en altres espais de Barcelona. També explota la vessant musical actuant com a cantautor i luthier.

Pàgina web – AdriaCidCeramicaArtistica