Artista de Southampton crea mural a Catalunya

És la lluita europea per la independència que ha commocionat el món.

Fa tot just dues setmanes, el govern separatista de Catalunya va celebrar un referèndum sobre la independència per separar-se d’Espanya.

Però un resident de Southampton va tenir la seva pròpia opinió sobre part de la història darrere de les notícies.

Oliver Hall va ser un dels pocs artistes internacionals que va obtenir una residència a la localitat catalana de Riba Roja D Ebre i l’oportunitat de produir la seva pròpia obra d’art inspirada en la regió.

El graduat de Belles Arts de Southampton va prendre una tradicional “cursa” que ha estat dirigida per residents locals des del segle XVIII com a inspiració i va crear un mural per representar l’esdeveniment anual.

Va dir: “vaig pintar un mural que il·lustra les cames corrent. La meva intenció era expressar un paral·lel entre diferents generacions connectades a través del temps en la mateixa activitat al llarg de la història dels pobles i el riu Ebre corrent infinitament i esculpint el seu camí a través de la vall “.

També va produir un lapse de temps del mural, amb el tema que l’acompanya, l’Himne de Catalunya, que una vegada va ser prohibit pel règim de Franco. Va afegir: “La cançó es va jugar tots els dies a la plaça de la ciutat, entre anuncis al costat de on estava treballant, així que hi ha la connexió amb la identitat catalana. Definitivament la gent parlava molt del tema i era interessant escoltar el que tenien. per dir. Definitivament és un moment interessant per treballar a la regió “.

Ara el seu mural de footrace és part d’un festival d’art creat per la seva companya Sotonian Sarah Misselbrook, que ara viu a Espanya.

Amb el suport de l’ajuntament local, va organitzar un festival de rock que s’ha ampliat per incloure les arts visuals en 2016.

L’ex professora de City College de 40 anys, que encara ofereix tallers a Southampton quan torna, va dir: “Sol·licitem les sol·licituds d’artistes locals i internacionals cada any, i la residència es porta a terme cada estiu. Aquest estiu Oliver va crear una mural a gran escala a la Placa del Forn, que ha estat molt ben rebut, treballant al costat d’altres artistes “.

La cursa és presidida per oficials locals i s’acompanya de música en viu, amb premis tradicionals d’un gall per al primer lloc, un conill pel segon lloc i una ceba per al tercer lloc, així com trofeus i premis en efectiu que s’han agregat als premis tradicionals.

Però no és la primera peça d’art públic d’Oliver: també ha exhibit els seus dibuixos a gran escala a les parets de Westquay com a part d’un projecte que dóna espai a artistes locals.

El paisatge que va exhibir va ser un dibuix de la refineria de petroli Fawley feta amb oli de motor rebutjat llançat pels seus veïns mecànics.

Ell va dir: “Encara estic aprenent com utilitzar l’oli, pot ser bastant complicat treballar amb ell”.

Sarah planeja estendre la residència de l’artista durant dues setmanes el proper any i va dir que li encantaria tenir més vincles amb Southampton.

Leave a Reply

Your email address will not be published.