Jennifer Kilgour

‘La Sumera i l’unicorn’

La meva proposta era desenvolupar les meves habilitats de soldadura acabades d’adquirir i així que vaig decidir crear una escultura d’acer. Després d’una mica de recerca vaig descobrir que Catalunya i Escòcia compartien un animal nacional equí, així com el desig de ser un país independent per part de les seves poblacions.

Combinant aquestes idees, vaig crear una criatura quimeral composta d’un ruc i un unicorn. El títol de l’obra està en català, “La Sumera i l’Unicorn”, que significa parts del substantiu femení català i espanyol de “escultura” – “escultura / l’escultura” i ruc femení “La Sumera”, així com l’unicorn masculí – “l’unicorn / l’unicorn”.

L’escultura va ser formada com un bastidor de barra d’acer i va trobar objectes del llogaret, fins i tot d’un lloc de demolició recent de dues cases al poble. Després d’un bon rastreig vaig trobar diverses rodes, malla de filferro i fins i tot una cafetera que vaig fer servir per omplir l’escultura. Sentia que d’alguna manera mantindria una part d’aquestes cases vives com a part del poble.

Nascut a Glasgow, Escòcia, i criat en diversos llocs al voltant del Cinturó Central, sempre he tingut una passió per dibuixar i fer coses. A mitjans dels anys noranta, vaig anar a Edinburgh Art College per estudiar Stop-Motion Animation. En els anys següents, vaig estudiar fotografia, un postgrau en Pintura de Belles Arts i actualment estic estudiant Modelisme per millorar les meves habilitats de creació de 3D existents.

La meva pintura s’especialitza en el retrat i els temes figuratius, treballant sobretot en olis, i l’acrílic, on com el dibuix il·lustratiu, utilitza el llapis, la tinta i les aquarel·les. Tinc treball en col·leccions privades en tot el Regne Unit ia Xipre, amb una il·lustració d’un gripau utilitzat com el logotip de Alabamian Music Festival Toadlick.

El meu treball en 3D ha sorgit del meu interès i amor per crear obres escultòriques. He treballat amb companyies teatrals i d’il·luminació en grans i petits projectes de fabricació d’accessoris, conjunts i vestuari, així com comissions privades.

Pàgina web – www.jenniferkilgour.co.uk